Skip to main content

Toeval bestaat

De juiste baan vinden, toeval of werken aan zichtbaarheid? Geloof jij in toeval? 

De juiste match

Er zijn mensen die in hun loopbaan door toeval en geluk werk vinden en voldoening en succes ervaren. Maar voor de meeste professionals geldt: maak jezelf zichtbaar en zorg ervoor dat je herkenbaar bent voor je doelgroep. Wat heb jij te brengen, vertel je verhaal. Zo kun je ervoor zorgen dat waar je veel tijd aan besteedt, aansluit bij wat jij te geven hebt.  Vraag: Wat is jouw verhaal?

Aandacht

Ik denk dat toeval alles te maken heeft met datgene waar jij je op richt en wat jij belangrijk vindt. Dan gebeuren er dingen die soms niet te plannen zijn, maar het leven wel heel leuk maken! Ik wil je meenemen in 2 verschillende verhalen over toeval. Het ene is privé en het andere meer werk gerelateerd. Hopelijk brengt het een glimlach in je naar boven en zet het je in beweging. Vraag: Wat/wie geef jij echte aandacht?

“The grass is always greener where you water it”

2013

Het is inmiddels een jaar of 7 geleden. Mijn man en ik zouden een paar dagen naar Rome gaan. We gingen met de trein naar Schiphol en stonden keurig op tijd in de rij te wachten om in te checken. Nu vlogen we -als echte Nederlanders- graag zo goedkoop mogelijk. In de rij stonden niet alleen mensen met bestemming Rome, maar ook met andere eindbestemmingen.

Pech of geluk?

De tijd verstreek en op een gegeven moment werd iedereen die Rome als bestemming had opgeroepen om vooraan in de rij te gaan staan. De mensen voor ons hadden teveel bagage mee en dit zorgde uiteindelijk voor zoveel oponthoud dat wij ons vliegtuig hebben gemist! Aangezien ik in dat soort situaties meestal meteen kijk naar mogelijkheden hoe we het kunnen oplossen ben ik naar de service desk gelopen en liet ik mijn man ergens koffie drinken, zodat hij kon afkoelen. Terwijl hij daar zat keek hij vanaf het balkon naar beneden en zag daar een goede vriendin van ons lopen. Maar deze vriendin woont in Perth, Australië! Hij belde haar man op en kreeg hem meteen aan de lijn. Blij verrast zaten we even later met zijn vieren 2 uur lang te lunchen op Schiphol airport. Hoe bijzonder! Hoe groot is deze kans? Het was een onvergetelijk moment dat nooit was gebeurd wanneer we het vliegtuig wel hadden gehaald. Vraag: Hoe reageer jij op tegenslag?

Internationaal

Het tweede verhaal speelt zich iets recenter af en zeker niet op Schiphol… Begin dit jaar heb ik bedacht dat ik naast het feit dat ik niets liever doe dan mensen helpen bij het vinden en leven van hun grootste passie ik graag op internationaal niveau wil werken. Ik heb een achtergrond in toerisme (MTRO) en heb Business & Languages gestudeerd aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ik spreek meerdere talen en mis mijn internationale contacten. Mijn droom ben ik hardop gaan uitspreken en inmiddels is ook dit balletje gaan rollen. Vraag: Wat is jouw grote droom en durf jij hem hardop uit te spreken?

Job-on

Eind januari gaf ik opnieuw een webinar bij Job-on, een inspirerend platform voor werkzoekenden. De titel was: “Kleur en Uitstraling”. Job-on biedt veel gratis workshops aan om mensen te inspireren en te laten netwerken. Hun slogan is: “Wij geloven in de kracht van ontmoetingen”. Hier geloof ik heilig in en dat is nu juist wat we zo missen met elkaar. Gelukkig zijn er online mogelijkheden te over, hoewel het naar mijn mening de kracht van een echte ontmoeting nooit zal overtreffen! Neem eens een kijkje op hun website: https://jobon.nl/. Wie weet zit er iets voor je bij.

Taiwan

Na afloop van het webinar hebben een aantal deelnemers een gratis kleurgesprek (30 min.) mogen ontvangen, omdat ze op zoek waren naar hun rode draad in hun leven. Een van die deelnemers was Cha uit Taiwan. Ze spreekt inmiddels redelijk Nederlands en was zeer enthousiast geworden over de impact die kleur heeft op ons mensen en ze wilde weten hoe zij haar grootste verlangen meer vorm kan geven. Tijdens ons gesprek zei ze dat ze gevraagd was om een internationaal event te organiseren voor Job-on, maar geen idee had wat te doen. Maar ik wel ;). Daar ontstond meteen het idee om samen een internationaal webinar op touw te zetten. 23 maart as. is het zover! Mijn allereerste internationale webinar bij Job-on. Ik heb zelfs de primeur! Het enige ‘probleempje’ is dat de mensen zich nog niet in het Engels kunnen inschrijven.

Help!

Mocht jij iemand kennen die de Nederlandse taal minder goed beheerst, wel Engels  spreekt en hard op zoek is naar zijn/haar talent om hier (meer) naar te gaan leven? Tip dan deze persoon voor deze webinar en help hem/haar bij de inschrijving, mocht dit niet lukken. Het is vrij eenvoudig, maar je moet wel net even weten waar je wat in moet vullen.

Online kleurgesprek

Ben jij ook klaar met het online solliciteren naar een passende baan? Vind je het lastig waar je je op moet richten? Worstel je met het onder woorden brengen van jezelf? Wil je hier een keer over sparren? Je kunt je hier aanmelden voor een online kleurgesprek (30 min. en vrijblijvend). Elke maand geef ik er een paar weg.

  

Lees ook deze blogs


The meaning of life is to find your GIFT. The purpose of life is to give it away”

– Pablo Picasso-.

De kracht van kleur en communicatie