Skip to main content

Ben jij een dromer of een doener?

Dromen en Koffie

Zelf ben ik nogal van het dromen. Als klein meisje werd ik er al vaak op aangesproken in de klas; ‘Zit niet zo te dromen…’

Of mijn oma: ‘een kwartje voor je gedachten’! Ik hou ervan om te dromen en dan het liefst zo groots en fantasierijk mogelijk. De baan van mijn dromen vinden zou dan ook geen probleem voor mij hoeven te zijn. Ik zag het al helemaal voor me… Trouwen met een Fransman, werken en leven in Frankrijk (of elders waar de zon schijnt), met veel lieve mensen om mij heen en echt van betekenis zijn.

Dromen, durven, doen

Mijn droom liep iets anders. Graag neem ik je een klein stukje mee op mijn eigen ontdekkingsreis en wil ik het hebben over Dromen, Durven, Doen. Dit boek van Ben Tiggelaar heb ik onlangs gelezen, omdat ik werd aangesproken door deze titel met als subtitel: het managen van de lastigste persoon op aarde: JEZELF. Lees hier mijn persoonlijke verhaal met veel dank aan Jelle Hondema van Workcity.nl. WorkCity is actief als dienstverlener op de arbeidsmarkt en heeft als missie om zoveel mogelijk mensen een baan te laten vinden die echt passend is.

Mijn droom

Anno 2021 ben ik ergens nog steeds wel een dromer, maar woon ik ‘gewoon’ in Nederland (Hattem) en ben ik bijna 21 jaar getrouwd met een lieve Groninger en hebben we 3 jongens. Het is mijn droom om juist met die mensen op ontdekkingsreis te gaan die voelen dat ze van binnen meer in zich hebben dan wat ze tot nu toe hebben durven laten zien. Vind die baan die bij jou past! Mensen die passie uitstralen hebben iets bijzonders over zich. Het is aantrekkelijk en maakt dat je graag bij deze persoon wilt zijn. 

5 vragen om jouw droom helder te krijgen

(schrijf het op of maak er een moodboard van).

1. Wat maakt jou dankbaar?

2. Wat kun je non-stop uren blijven doen?

3. Wat maakt dat je hart sneller klopt?

4. Wanneer voelde je dat je echt het verschil maakte voor iemand?

5. Wanneer voelde je je gezien en gewaardeerd?

Droom hardop: Hoe zou het zijn wanneer bovenstaande geen uitzondering was maar de ‘regel’?

Vaak geven we teveel aandacht aan datgene wat ons energie kost en niet aan wat ons energie geeft.

Probeer het om te buigen.

Ons gedrag is afhankelijk van onze besluiten, niet van onze omstandigheden.

Stephen Covey

Laten we kennismaken

Heeft iets je geraakt in mijn verhaal of wil je zelf een mooi verhaal delen? Laat je reactie achter in de comments en je krijgt gegarandeerd een antwoord terug. Ik kijk er naar uit om je ontmoeten, live of online, het kan allebei.

Met warme groet, Grietje Jongsma

Lees ook deze blogs


The meaning of life is to find your GIFT. The purpose of life is to give it away”

– Pablo Picasso-.

De kracht van kleur en communicatie