Skip to main content

Het leven is te kort om geen verschil te maken – deel 1

Hoe maak jij het verschil?

Afgelopen week heb ik een documentaire gezien die me raakte. Het ging over het leven van Michelle Obama. Een vrouw die veel impact heeft! Haar achtergrond was niet direct de meest rooskleurige. Toch heeft ze veel impact op haar omgeving en is ze een bron van inspiratie geworden voor andere mensen, wereldwijd! Hoe? Door bewust te kiezen voor haar pad. Een pad van zichtbaar en hoorbaar zijn en datgene te doen wat bij haar past. Ze heeft haar ‘gift’ uitgepakt en daarmee het verschil gemaakt in het leven van vele mensen.

Michelle Obama

Michelle komt uit Chicago en had regelmatig te dealen met vooroordelen van mensen vanwege haar huidskleur. Ze werd in een hokje geduwd, maar liet zich daardoor niet tegen houden. 

Diversiteit

Na de nodige hobbels heeft Michelle aan Harvard Law School gestudeerd (als een van de weinige ‘kleurlingen’) en kwam ze op een advocatenkantoor te werken waar ze Barack Obama leerde kennen. Eigenlijk was ze automatisch in dit werk gerold en had ze hier niet echt bewust voor gekozen. Ze heeft ontslag genomen en zichzelf verder ontwikkeld. Michelle staat inmiddels al jaren bekend om haar initiatieven waarbij ze jonge mensen wil steunen en een betere toekomst wil geven. Om zo vol zelfvertrouwen zichtbaar én hoorbaar te zijn voor de wereld om je heen. Haar boodschap is dat dat niet groots hoeft te zijn, als je maar trots bent op jezelf en laat zien wat je in je hebt. Haar stylist wilde Michelle haar visie doorzetten in haar kledingstijl. Daarom keek ze veel naar nieuwe merken om zo jong talent een podium te geven. In haar kledingstijl zie je ook haar persoonlijkheid terug; kleurrijk en creatief! Diversiteit is een woord wat goed bij haar past.Zie Netflix voor haar verhaal “Becoming”. 

Maak kans op een GRATIS loopbaantraject

Wil jij ook vol zelfvertrouwen datgene doen wat echt bij jou past? Zodat je meer gezien, gehoord en gewaardeerd wordt? 

Deze maand ben ik gestart met een Post-hbo opleiding tot loopbaan- en talentcoach bij Windesheim. Een mooie aanvulling op wat ik nu al doe. Het is mijn grote passie om mensen te helpen richting werk wat echt passend is. De arbeidsmarkt staat op zijn kop en daarom is dit misschien juist nu een uitgelezen kans voor jou! Ik zoek namelijk nog 1 coachee. Ben jij degene die wel wat hulp kan gebruiken en nieuwsgierig is naar zijn/haar grootste kracht? Onder alle inzendingen (met motivatie) verloot ik 1 gratis loopbaantraject. Op 1 december doe ik de trekking (uitslag in mijn volgende nieuwsbrief).

Wat moet je doen? 

Mail mij op grietjejongsma@kleurbkennen.nl en geef aan waarom jij in aanmerking komt voor een gratis loopbaantraject! Wat je in ieder geval krijgt is een gratis online kleurgesprek van 30 minuten (voor meer zelfinzicht). Bellen kan ook op 06-14371765.

Gun jezelf meer lucht en vrijheid!

Zet die 1estap voor meer:
– zelfvertrouwen
– energie
– voldoening
– betere gezondheid

Ken of ben jij iemand die dit dit verlangen heeft? Neem dan nu contact met me op of deel dit bericht met iemand die het goed kan gebruiken. Dank je wel!

Met kleurrijke groet, Grietje Jongsma

Lees ook deze blogs


The meaning of life is to find your GIFT. The purpose of life is to give it away”

– Pablo Picasso-.

De kracht van kleur en communicatie