Skip to main content

Het verhaal van de 2 wolven.

Op een avond verteld een oude, dappere indiaan zijn kleinzoon een verhaal over de strijd die in een ieder van ons leeft. Hij zei, “de strijd binnen in ons gaat tussen 2 wolven”.

De ene wolf is slecht. Het gaat over boosheid, jaloezie, verdriet, spijt, afgunst, arrogantie, zelfmedelijden, schuld, verwerping, minderwaardigheidsgevoelens, leugens, valse trots, superioriteit en ego’.

De andere wolf is goed. Hij gaat over plezier, liefde, hoop, vrede, dienstbaarheid, vriendelijkheid, vrijgevigheid, empathie, generositeit, waarheid, compassie en geloof.’

De kleinzoon moest hier even over nadenken en vroeg toen, ‘Opa, welke wolf wint er?’ De oude man antwoordde, ‘de wolf die jij te eten geeft’.

Goed of Slecht?

Hoe zorg je er nu voor dat je de goede wolf voedt en niet vervalt in bijvoorbeeld zelfmedelijden, jaloezie, arrogantie of minderwaardigheidsgevoelens?

Identiteit

Het begint bij jouw identiteit. Wie ben jij en weet jij wie jij bent en waar je goed in bent? Zet jouw talenten in en je gaat het verschil merken op het gebied van energie, relaties en voldoening. Kijk ook naar datgene waar de ander goed in is, zodat je elkaar kan aanvullen en versterken. Geef elkaar complimenten. Op die manier krijgt de slechte wolf geen kans. Alleen kom je ver, samen kom je verder.

Zwart/wit

Een kleurrijk voorbeeld uit mijn privé leven deze keer over het maken van keuzes op basis van wie je bent.

Verliefd

Ruim 23 jaar geleden werd ik verliefd op mijn man. Een van de redenen was dat hij altijd eerlijk zijn mening gaf, ook al was hij de enige met dat standpunt in een groep. Dat vond ik een teken van lef. Zelf doe ik dat niet zo snel. Nu zoveel jaar later doet hij dat nog steeds. En wat blijkt? Op basis van de uitkomst van de online Power test waar ik mee werk is zijn eerste drijfveer onafhankelijkheid en continuïteit. Met als motto: ‘Je eigen kracht als basis’.  De zwart/wit kleuren horen hierbij.

Balanskleur Roze

Je grootste kracht, is vaak ook je grootste valkuil. In mijn geval was het zo dat wanneer mijn man zich té onafhankelijk opstelt, ik mij veel minder verbonden voel met hem. Nu is mijn man niet alleen maar zwart/wit en zijn we als mens gelukkig veel meer dan 1 kleur! Elke kleur heeft een balanskleur. Deze kleur noemen we de sleutel tot succes die voorkomt dat je grootste kracht jouw valkuil wordt. Voor de zwart/wit familie (zoals we dat noemen) is dit roze. Liefde en zorgzaamheid. Het van betekenis willen zijn. Wanneer je zwart/wit combineert met roze heb je een geweldige combinatie. Je onafhankelijk opstellen, maar wel vanuit liefde en compassie. Wanneer mijn man ook zijn ‘roze’ inzet voel ik mij meteen weer veel meer in verbinding staan.

‘Opposites attracts’

Afgelopen mei waren wij 20 jaar getrouwd en we hebben het goed samen. Wat mij intrigeert is dat mijn man en ik zo verschillend zijn en wij het toch al zo lang goed met elkaar hebben. ‘Opposites attracts’ zeggen ze wel, maar of dat altijd zo werkt?

Zwart/wit en Roze

Zoals ik al schreef horen onafhankelijk zijn en respectievelijk van betekenis willen zijn bij elkaar. Deze 2 drijfveren versterken elkaar enorm. Mijn man heeft ontdekt dat hij, naast zijn onafhankelijke, sterke karakter, ook zijn zachte stuk (roze) mag omarmen. En bij mij is het net omgekeerd. Vanuit mijn zachte, vrouwelijke karakter (roze, resultaat uit mijn Power test), mag ik leren om ook die onafhankelijke kracht (zwart/wit) in mij naar boven te halen. Daarin versterken we elkaar. 

Je relatie zichtbaar in kleur

Kan dat? Ja, dat kan! Door bovenstaande voorbeeld heb ik duidelijk willen maken hoe mijn man en ik elkaar op een bepaald vlak juist aanvullen, mits we hier bewust mee omgaan. Inmiddels heb ik meerdere stellen inzicht mogen geven in hun kleuren, hoe ze zichzelf zien, hoe de ander hem/haar ziet en waar ze elkaar vinden en versterken. Het doel is om meer inzicht te krijgen in jezelf en in je partner voor meer onderling begrip en liefde! 

De goede wolf

Ik wil kiezen voor de goede wolf. Voor meer plezier, liefde en compassie! En jij?

Vakantie aanbod: ‘Herontdek en versterk elkaar’

Het is bijna zomervakantie. De statistieken vertellen ons dat er na de zomer vaak een piek is waar te nemen in het aantal scheidingen in Nederland. 

Omdat mensen en relaties mij zo aan het hart gaan en ik ervan overtuigd ben dat alles wat je aandacht geeft groeit (dus ook je relatie) doe ik deze keer een heel bijzonder aanbod! Geef je vrouw/man een bijzonder cadeau en ontdek wat jullie als stel zo uniek maakt!

Jullie live ontmoeten heeft mijn voorkeur, maar online is het ook zeker goed te realiseren.

Programma:

  1. Korte introductie
  2. Hoe zie jij jezelf?
  3. Hoe ziet je partner jou?
  4. Wat is het thema waar je op dit moment mee worstelt?
  5. Waarin versterken jullie elkaar?
  6. Inclusief schriftelijk verslag

Speciale aanbieding

De investering bedraagt nu € 97,- in plaats van € 147,00 per stel (1,5 uur).

Op deze aanbieding zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Deze zijn te vinden op de website: www.kleurbkennen.nlbij https://kleurbkennen.nl/wp-content/uploads/191218-Alg.-vw.-KB-Nieuw.pdf

Lees ook deze blogs


The meaning of life is to find your GIFT. The purpose of life is to give it away”

– Pablo Picasso-.

De kracht van kleur en communicatie