Skip to main content

Leef met lef!

Hoeveel veerkracht en lef toon jij in deze tijd?

Mindset

Het zijn bijzondere en onzekere tijden, vooral wanneer je werkloos bent geworden of een eigen bedrijf hebt. Iedereen wordt geraakt in meer of mindere mate. De vraag is hoe we hier mee omgaan. Veel hangt af van onze mindset en in hoeverre we zelfbewust het stuur in handen nemen.

Veerkrachtig

Wanneer ik voor mezelf spreek moet ik eerlijk toegeven dat ik niet altijd even veerkrachtig ben. Ondanks mijn meestal positieve instelling heb ook ik af en toe last van licht depressieve gevoelens, omdat ik het contact met anderen zo mis! In gedachten heb ik al heel wat feestjes georganiseerd! Ook kan ik geen live workshops/trainingen geven aan teams en groepen. 

Goed voelen

Ons goed voelen is niet alleen een kwestie van maatregelen en een zaak van de overheid. We hebben zelf ook invloed op hoe we ons voelen. Probeer te relativeren en te kijken naar wat je wel hebt! En zet je talenten in! Waar ben jij goed in? Kun jij goed bakken? Bak een taart en maak er iemand blij mee. Ben je attent? Schrijf een kaartje naar iemand die eenzaam is. Heb jij veel humor? Zet dit in en maak mensen aan het lachen. We hebben het nodig.

Filmpje Kleur Bkennen

Eind oktober heb ik gedaan en dit wilde ik graag met je delen, omdat ik je hiermee wil inspireren. Het onderwerp heeft uiteraard weer te maken met zichtbaarheid! Kijk onderstaand filmpje over Kleur Bkennen (https://youtu.be/PynNr4Gy1Y4) wanneer je nieuwsgierig bent! 

Hoog-Catharijne

Afgelopen december heb ik net voor de strengere lockdown een live workhop gegeven aan een hele leuke groep werkzoekenden van Job-on in Hoog Catherijne. Graag inspireer en deel ik een korte ervaring van 1 van de deelneemsters met je. 

Wat een interessante en leerzame workshop was dit! Je ontdekt echt hoe kleur je presentatie kan versterken en hoe je daarmee kunt spelen. Zo kan bij mij een oranje accent geen kwaad om mijn enthousiasme meer naar voren te halen. Deze strategie onlangs met succes toegepast in een stagegesprek. Grietje is bovendien een prettige, oprecht geïnteresseerde spreker. Ook de interactie met de deelnemers leverde nuttige inzichten op in hoe je overkomt – Vera.

Gratis Kleurgesprek

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het boven water krijgen van jouw talenten? Ik heb er mijn werk van gemaakt, omdat ik ervan overtuigd ben dat in ieder mens iets moois zit waar de wereld wat aan heeft. Leef met lef en maak het verschil. Neem het stuur zelf in handen en stop met ronddobberen. Zet die eerste stap. Geef je op voor een gratis kleurgesprek van 30 minuten voor meer zelfinzicht. Samen gaan we op zoek naar jouw rode draad.

7 positieve tips

1. Positieve mindset (elke dag heeft iets moois te brengen)

2. Zorg goed voor jezelf (eten, bewegen, iets leuks doen voor jezelf)

3. Denk out of the box en doe het ook (waar zie jij kansen?)

4. Doe iets voor een ander (verras iemand met iets leuks, een kaartje, gedichtje, compliment)

5. Tel je zegeningen (dankbare mensen, zijn gelukkige mensen)

6. Vertrouwen. Hou vertrouwen en hoop. Dit gaat weer voorbij en er komen weer betere tijden aan. Het wordt lente!

7. Lachen. Neem het leven niet te serieus!

Geluk hangt af van wat men kan geven, niet wat men kan krijgen.

Ik kijk uit naar onze ontmoeting!

Met warme groet, Grietje Jongsma 

Lees ook deze blogs


The meaning of life is to find your GIFT. The purpose of life is to give it away”

– Pablo Picasso-.

De kracht van kleur en communicatie