Skip to main content

Wees jezelf!

Als trainer en loopbaancoach stimuleer ik teams werkzaam in de zorg en bij de (semi-)overheid  om -op een luchtige manier- elkaars talenten te ontdekken, te waarderen en er ook gebruik van te maken. Wees jezelf, wees goud! 

Mijn naam is Grietje Jongsma, eigenaar van Kleur Bkennen uit Hattem. Als ondernemer weet ik dat het super belangrijk is om een goed zelfbeeld te hebben. Er is lef voor nodig jezelf te laten zien, ook naar je omgeving toe. Maar hoe doe je dat? Een eerste indruk is immers binnen 5 seconden gemaakt.

In 2015 heb ik zelf het roer omgegooid en heb ik mij verder ontwikkeld op het gebied van kleur, communicatie en imago. Via de positieve psychologie van kleur heb ik ontdekt waar ik goed in ben, wat mijn drijfveren zijn en hoe ik het liefst de dingen doe.

Mijn grootste drijfveer is ‘identiteit en duidelijkheid’. Wie ben jij en wat doe je het liefst? Mijn communicatiestijl is luchtig, persoonlijk en gericht op ontwikkeling. Ik hou van mensen en van het opdoen van nieuwe kennis om deze vervolgens weer te delen.

Het is mijn passie om jou en je team te inspireren en in beweging te brengen met de taal van kleur. Wacht niet langer en beken kleur! Doe waar jij écht goed in bent. Omarm wie je bent en wees er trots op. Stop met vergelijken. We zijn allemaal uniek, maar niemand is onafhankelijk, we hebben elkaar nodig.

Met veel plezier geef ik workshops en trainingen op het gebied van kleur, communicatie en imago: wie ben je, wat straal je uit en hoe communiceer jij je boodschap? En hoe staat dit in relatie tot jouw omgeving, het thuisfront, je collega’s, je vrienden? Klopt je uitstraling bij wie jij bent? Of is het omgekeerde het geval en heb jij je aangepast aan je omgeving?

Ik wil je laten zien en ervaren dat je door meer zelfkennis gaat naar meer verbinding met jezelf en je omgeving. Hoe? Door te zijn wie je bent; Just be gold.

Veranderen is niet nodig. Je bent goed zoals je bent. Dat is mijn vaste overtuiging. Tegelijk mag je altijd nieuwsgierig blijven naar jezelf en ontdekken waar jouw potentieel zit… 

Ben jij een toeschouwer van je eigen leven of ga je met mij op ontdekkingsreis en neem jij de regie terug in handen? Leef!

In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit. Ik houd van de zee, van de zon en vooral van mijn mannengezin! Mijn man Sjak en ik hebben drie drukke, maar lieve jongens tussen de 13 en de 18 jaar.

Verder vind ik het altijd erg gezellig om met vriendinnen af te spreken en bij te kletsen. Ook ga ik al jaren elke week met veel plezier naar pilates. Even écht tijd voor mezelf.

Racefietsen op de mooie Veluwe vind ik ook heerlijk om te doen. Maar mijn allergrootste hobby is denk ik toch reizen en het spreken van andere talen. Andere culturen vind ik enorm boeiend. De bijzondere ontmoetingen en opgedane ervaringen in het buitenland hebben mijn blikveld zoveel ruimer gemaakt. Ik spreek vloeiend Engels, Frans en Fries en red me prima met Duits en Spaans.

Een workshop in het Engels, Frans of Fries is geen probleem! Uiteraard spreek ik ook accentloos ABN.

Mensen inspireren om in beweging te komen om hun hart te volgen zie ik als mijn persoonlijke missie. Het leven overkomt ons niet. 

Er gaat niets boven een echte ontmoeting. Neem daarom contact met mij op om een afspraak te maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en te spreken! 

Ik wil je laten zien en ervaren dat je door meer zelfkennis gaat naar meer verbinding met jezelf en je omgeving. Hoe? Door te zijn wie je bent.