Skip to main content

Lichtpuntjes? in 2021?!

Heb jij al terug gedacht aan 2021? Wat heeft het jaar jou gebracht? Het was een uitdagend jaar, voor ik denk iedereen!

Wat hadden we het goed voor maart 2020. En toch, er zijn nog steeds veel lichtpuntjes te vinden om dankbaar voor te zijn. Niet alles zit op slot. Graag deel ik er een paar met jullie en maak ik graag van de gelegenheid gebruik om jullie een gezond en gezegend 2022 te wensen! Ook namens mijn ‘mannen’.

Lichtpuntjes 2021

 • Schaatsen op natuurijs
 • De opleiding tot loopbaan- en talentcoach bij Windesheim succesvol afgerond
 • Superleuke, nieuwe mensen leren kennen via mijn werk, de opleiding, maar ook in onze nieuwe woonplaats Hattem
 • Mensen begeleid met het vinden van nieuw werk wat echt past (na een grondige zelfanalyse)
 • Groepen in de zorg, onderwijs en bij de semi-overheid geïnspireerd om elkaar echt te zien, te horen en te waarderen
 • Een reisje gemaakt naar Ierland samen met mijn man en onze 3 jongens
 • Vakantie gevierd met mijn gezin in mijn lievelingsland: la douce France
 • Lieve ouders die gezond zijn
 • Een fijn huis én een gezellige buurt
 • Lieve vrienden
 • Onze gezondheid
 • De prachtige natuur
 • Humor, het helpt relativeren 😉
 • Mijn werk, ook al vraagt het veel aan creativiteit, flexibiliteit en geduld…
 • Jullie, mijn volgers!

Opleiding tot loopbaan- en talentcoach

In mei heb ik mijn lang gekoesterde wens om de opleiding tot loopbaan- en talentcoach te volgen afgerond. Wat was het gaaf om met mede-studenten (gelijkgestemden) aan het werk te zijn met onze grote passie! De bevlogenheid bij ons zelf nog scherper te krijgen om zo anderen heel gericht te kunnen helpen. Want wat kan het lastig zijn om je ‘droom’ waar te maken. Allereerst is het soms al moeilijk om te weten wat je droom is.

I had a dream…

Toen ik in 2015 begon met mijn omscholing tot kleur- en stijl consulent had ik een droom. Mijn droom was vooral om mensen zo te laten ‘stralen’ dat ze zich ‘happier’ zouden voelen. Dat ze dit zouden uitstralen door kleding te dragen die echt bij hen past en ook zouden doen wat bij hen past. Het ging mij niet om de laatste mode. Mijn overtuiging is dat wat er van binnen zit aan ‘goud’, dit getoond mag worden. Ook om anderen tot inspiratie te kunnen zijn. Met jezelf als ‘minder’ voordoen help je de wereld niet. Mijn droom is inmiddels geen droom meer. Hoe gaaf is dat! En van individuele sessies mag ik nu ook werken met groepen. Heerlijk om te zien hoe er meer verbinding ontstaat door het maken van écht contact.

Pablo Picasso

Picasso is één van de bekendste Spaanse kunstschilders en zijn ‘uitvinding’ van het kubisme heeft een enorme invloed gehad op de ontwikkeling van de schilderkunst. Maar zijn ideeën over kunst zelf zijn veel breder te trekken dan alleen zijn schilderijen – zijn quotes spreken over levenswijsheid.

‘The meaning of life is to find your gift, the purpose of life is to give it away’

Gift

Deze quote vind ik erg mooi. Als je mij al langer volgt, weet je dat ik dit erg belangrijk vind. Het is voor mij een lange weg geweest om te weten wat mijn ‘gift’ is. En purpose gaat eigenlijk nog dieper… Het mooie is dat wanneer je eenmaal je ‘gift’ te pakken hebt, je hem nooit weer kwijtraakt, ook al deel je er nog zoveel van uit. Dat is bijzonder hè? Het past mooi in deze tijd van het jaar. Andere mensen blij maken met datgene waar jij goed in bent.

Jouw gift

Voor mij persoonlijk is het heel normaal om oog te hebben voor de mensen om mijn heen. Dat is mij al van jongsaf geleerd. Altijd oog hebben voor een ander. Dat heeft zijn positieve kanten, maar ook negatieve kan ik je melden. Maar toch, de laatste jaren heb ik deze gift steeds meer leren waarderen. Het past bij mij. Het sturen van een origineel, zelfgemaakt kaartje, een echte brief schrijven naar vrienden die ver weg wonen, kerstpakketten rondbrengen of een bezoekje bij iemand in de buurt die veel alleen is. Zo probeer ik verschil te maken. Mensen écht zien. Wat is hun verhaal? iedereen heeft een verhaal wat de moeite waard is om gehoord te worden. Verrassend wat je te horen krijgt wanneer je echt luistert. Als trainer is het mijn missie om meer onderlinge verbinding te creëren door humor en luchtige, ludieke opdrachten. Dat doe ik niet alleen. Dat kan niet eens. Alleen in relatie tot de ander kun je een verschil maken. Jouw unieke talent staat nooit op zichzelf. Delen is vermenigvuldigen. Het trekt mensen aan. Denken vanuit overvloed, daar gaat iets moois vanuit. Wat is jouw gift?

Dringende oproep

Voor 2022 wens ik dat we allemaal onze ‘gift’ gaan uitpakken. Dat we daarmee écht verschil gaan maken, zonder bescheiden te zijn. Kijk naar wat er is, wees dankbaar! Want uit onderzoek blijkt dat dankbare mensen gelukkiger zijn. Hoe maak jij het verschil? Laat het mij weten in de comments of via grietjejongsma@kleurbkennen.nl en maak kans op een gratis ‘kleurgesprek’. Na afloop heb jij een beter beeld van jouw ‘rode’ draad!

Just be gold!

Lees ook deze blogs


The meaning of life is to find your GIFT. The purpose of life is to give it away”

– Pablo Picasso-.

De kracht van kleur en communicatie