Skip to main content

Stralend licht

De 80/20 regel

De Italiaanse econoom Wilfredo Pareto schreef dat in de economische wereld 80% van de resultaten afkomstig zijn van 20% van de inspanningen. Is dit ook op jou van toepassing?

Doe jij waar je goed in bent (moeiteloos) en behaal je daarmee het maximale resultaat? Of ben jij degene die maar doorgaat en uiteindelijk moet concluderen dat 80% van je inspanningen slechts 20% (of minder) resultaat opleveren?

Focus

Wanneer je je focus legt op de activiteiten die jou energie opleveren, zul je meer zingeving ervaren. Ga doen wat je heerlijk vindt om te doen. Zowel privé als zakelijk. Maak keuzes. Helaas is het zo dat de meeste mensen in de wereld enkel hun passie volgen in het weekend en door de week ‘vastzitten’ in een baan waar ze lang niet alle plezier en voldoening uit kunnen halen. Dus focus op datgene waar jij écht goed in bent.

Zelfvertrouwen

Wanneer je zelfvertrouwen voelt en uitstraalt heb je meer impact en ben je in staat om echt verschil te maken, maar wat is zelfvertrouwen nu precies?

Volgens wikipedia is zelfvertrouwen de mate waarin men vertrouwen heeft in het eigen kunnen. Zelfverzekerdheid of zelfzekerheid betekent dat dit een sterk vertrouwen is.

Laatst las ik een mooi artikel over zelfvertrouwen. Wat maakt nu dat de een overstroomt van zelfvertrouwen en de ander niet? Het heeft te maken met twee dingen.

  1. Vind je jezelf waardig?
  2. Vind je jezelf vaardig?

Wat zijn jouw antwoorden op deze 2 vragen?

Om vol zelfvertrouwen je leven te leiden is het van belang dat je achter je eigen waarde(n) en overtuigingen staat en een goed zelfbeeld hebt.

Belemmering

Vaak ben je zelf je allergrootste belemmering om tot succes te komen. Herken je dit? Ik heb het zelf ervaren. Van nature hoef ik niet in de picture te staan. Ik richt mij liever op Die Ander. Maar bescheidenheid is niet echt handig wanneer je een eigen bedrijf hebt en inkomen wilt genereren! Door steeds meer van mijzelf te laten zien inspireer ik anderen. En dat is de bedoeling. Elkaar naar een hoger niveau brengen. Ik voel en ervaar nu het enorme verschil. Het geeft mij kracht en moed om door te gaan, ook al is het soms spannend om veel van jezelf te delen en te laten zien.

Moedig

Hoe moedig ben jij? Mijn vroegere angst om voor groepen op het podium te staan heb ik overwonnen. Mijn passie voor mijn werk om teams en individuen te helpen te ontdekken wie ze zijn en waar ze goed in zijn is veel groter dan die angst. Het is soms niet uit te leggen hoe mijn innerlijke drive mij voortstuwt om mensen blij(er) te maken met zichzelf. Een geweldig citaat om dit op een goede manier te verduidelijken is: ‘Angst klopt op de deur, vertrouwen deed open en zag niemand staan’.

Zelfkennis

Door het opdoen van zelfkennis bewijs je ten eerste jezelf een grote dienst, maar ook je omgeving. Ga aan de slag met je kwaliteiten en talenten. Door te doen groeit automatisch ook je zelfvertrouwen en krijg je een positieve(re) kijk op jezelf. Stop met vergelijken.

Stralend licht

‘Als wij ons Licht laten stralen geven we onbewust andere mensen toestemming om hetzelfde te doen’. Als wij van onze eigen angst bevrijd zijn bevrijdt onze aanwezigheid vanzelf anderen. Wanneer je falen en kwetsbaarheid kunt omarmen!’ – Marianne Williamson.

Een reactie van een klant

Onlangs kreeg ik een telefoontje van een klant die mij enthousiast opbelde met de mededeling dat ze mij iets moest vertellen! Er was zoveel gebeurd. Ik deel dit met haar toestemming. Ze heeft begin dit jaar een loopbaancoachingstraject bij mij gevolgd van 3 maanden en heeft nu de baan gekregen waarvan ze had gedacht dat hij pas over 10 jaar voor haar weggelegd zou zijn. Met alle inzichten die ze tijdens haar traject heeft opgedaan over haar waarden en vaardigheden (inclusief haar overtuigingen) is ze aan de slag gegaan met dit als fantastisch resultaat! Ze straalt enorm veel zelfvertrouwen uit. Hoe mooi is dat?! Ik ben trots en super blij voor haar. 

Laten we kennismaken

Wil jij mij spreken over wat je kunt doen om weer (of juist meer) in beweging te komen? Geef je dan nu op via de mail (grietjejongsma@kleurbkennen.nl) voor een gratis sessie van 30 minuten met daarbij jouw motivatie. Voel je vrij om je vragen of issues voor te leggen, zodat we samen kunnen sparren en kijken waar jouw kansen liggen. 

Lees ook deze blogs


The meaning of life is to find your GIFT. The purpose of life is to give it away”

– Pablo Picasso-.

De kracht van kleur en communicatie