Skip to main content

Vandaag is ROOD!

Echt zien

Onlangs was ik uitgenodigd om een ‘zussenmiddag’ te geven in een kerk in Assen. Een interactieve middag met ca. 30 vrouwen waarbij het ontmoeten en elkaar écht zien voorop stond

Inspiratie.

Ik heb deze vrouwen mogen inspireren met kleur, waar kleuren voor staan, wat je uitstraalt en hoe je dit kunt beïnvloeden. Maar ook heb ik ze laten ervaren wat een ander ziet in jou. En dat gaat verder dan alleen de buitenkant. Daarnaast was er veel ruimte voor fijne gesprekken. Mensen die elkaar al jaren ‘kennen’, zagen nu ineens een heel andere kant van iemand.

Rood.

De oudste deelneemster was een vrouw van in de 80. Ze droeg een felrood jasje en daarmee kon je niet om haar heen. Ze had een ondeugende uitstraling. Ik was nieuwsgierig waarom ze voor felrood had gekozen. Ze gaf aan dat ze zich wat somber en soms eenzaam voelde. Haar man was een aantal maanden geleden overleden. Waarom dan rood vroeg ik?! Ze zei: rood maakt dat ik mij wat blijer voel. Ik vind het een hele mooie kleur.

Tegengesteld.

Gaaf dat je een kleur kiest die tegengesteld is aan je gevoel. Dat is wat kleur kan doen. Wat trek jij aan wanneer je je niet zo lekker voelt? Deze vrouw koos voor helder rood. Het deed wat met haar uitstraling. En door dit te delen ontstond er meteen verbinding met de rest van de vrouwen aan tafel. De vrouwen voelden haar eenzaamheid en nodigden haar spontaan uit om een keer koffie te komen drinken. Gaaf! Het gesprek eindigde verrassend. Ze zei; ook draag ik rood, omdat mijn man er niet van hield!

Beken kleur

• Hoe zie jij jezelf?
• Hoe zien anderen jou?
• Doe jij datgene waar jij echt goed in bent?
• Word jij echt gezien en gehoord?

Ik kan je verder helpen met jouw zoektocht naar waar jij echt in uitblinkt! In wat jou moeiteloos afgaat. Vaak heb je wel een idee van wat je niet wilt, maar is het lastiger om te zeggen wat je nu wel wilt (dat is ook mijn eigen ervaring). Wanneer je dat weet kun je veel gemakkelijker keuzes maken. Je ‘versnelt’, krijgt meer energie en houdt meer tijd over.

Stop met vergelijken en omarm wie je bent.

Neem nu contact met mij op voor die eerste stap naar jouw droom!

Lees ook deze blogs


The meaning of life is to find your GIFT. The purpose of life is to give it away”

– Pablo Picasso-.

De kracht van kleur en communicatie