Skip to main content

Zichtbaar jezelf zijn, het geheim!

Passie

Weet jij waar je gepassioneerd over bent en waar jouw bloed sneller van gaat stromen? En zo ja, is dit zichtbaar voor de buitenwereld?  

Meest gestelde vraag

De meest gestelde vraag die ik als coach krijg is: ‘Waar ben ik echt goed in en hoe laat ik dit aan de buitenwereld zien?’ Een eerste indruk maak je maar 1 keer! Om je duidelijk te maken hoe kleuren hier nu precies invloed op hebben geef ik je graag een kijkje in de wereld van kleur.

Kleur en communicatie

Kleuren spelen een belangrijke rol in de visuele communicatie. Voordat je ook maar een woord hebt gesproken, hebben de kleuren die je draagt al iets over jou verteld. Achter iedere kleur schuilt een emotie en een boodschap. Jouw favoriete kleur vertelt iets over wat jij echt belangrijk vindt. Daar sta je misschien helemaal nooit bij stil! Toch is het zo. Jouw kleur vertelt veel over jouw gedrag, wat jouw motiveert, hoe je communiceert en wat je belangrijk vindt. Kleur en uitstraling worden beter onthouden dan namen. 

Kleur als taal

Kleur is een universele taal en kan daarom door iedereen gebruikt worden. Kleur geeft ook duidelijkheid en inzicht in je kwaliteiten. Als ik zeg passie denk je waarschijnlijk meteen aan rood! En bij groen heb je waarschijnlijk meteen een associatie met de natuur. Hieronder een overzicht van de 10 belangrijkste kleuren met hun bijbehorende drijfveren. 

Wat is jouw Power kleur

(= je grootste kracht)?

Rood                          Passie & Ambitie       

Oranje                       Avontuur & Plezier                           

Geel                           Identiteit & Duidelijkheid                 

Turkoois                   Creativiteit & Vernieuwing                

Groen                        Harmonie & Balans

Blauw                       Communicatie & Vertrouwen

Zwart/Wit                Onafhankelijkheid & Continuïteit                 

Bruin                        Discipline & Realisatie          

Roze                         Liefde & Zorgzaamheid                     

Paars                        Intuïtie & Verbeelding                       

Word gezien, gehoord en gewaardeerd om wie jij bent

Als mens zijn we uniek, maar we hebben allemaal de behoefte om echt gezien, gehoord en gewaardeerd te worden. Herken jij de drijfveer van jouw Power kleur en klopt het dat de bijbehorende drijfveer jou in beweging brengt?

Mijn Powerkleur

Mijn Powerkleur is crème (hoort bij geel). Op de foto (gemaakt op Schiermonnikoog) heb ik een shirt aan met crème en donkerblauw. Ik hou van geel. Deze staat voor identiteit en duidelijkheid. Het motto van geel is laat zien wie je bent en wat je wilt. Het specifieke woord wat bij crème hoort is de zonnige adviseur. Ik doe niets liever dan jou te helpen ontdekken wie jij in de kern bent en wat jij nu echt wil. 

Tips – Vind jouw Power kleur

Misschien vind je veel meer kleuren mooi! Dat snap ik. Om nu te weten welke kleur echt bij jou past heb ik de volgende tips voor je.

  1. Ga na welke kleur altijd al in je leven is geweest. In je kledingkast of in je huis. Waar word jij blij van of is er onlangs iets veranderd? Ben jij zelf veranderd? En heb je nu in plaats van groen ineens heel veel geel aan? Ik noem maar een voorbeeld. Onbewust kiezen we namelijk voor de kleuren waar we behoefte aan hebben. Dit kan vaag klinken, maar toch is het zo. Kleuren geven ons energie. Wanneer we minder goed in ons vel zitten dragen we liever donkere, onopvallende kleuren. En het omgekeerde is ook waar! Kijk maar eens goed om je heen.
  2. Ga bewust verschillende kleuren dragen en schrijf op welk gevoel ze jou geven. Dat kan variëren van een warm gevoel tot juist het tegenovergestelde. Ook kan een kleur spannend aanvoelen. Misschien wil je graag een opvallende kleur dragen, maar ben je bang om dan teveel op te vallen. Probeer het uit en luister naar de reacties die het oplevert. Uiteraard ben je als mens veel meer dan 1 kleur, maar het helpt wel wanneer je precies weet en kan vertellen én laten zien waar jij in uitblinkt.

Zichtbaar jezelf

Kom uit de schaduw en maak bewuste (spannende?) keuzes die aansluiten bij jouw talenten en interesses. Het levert je gegarandeerd meer voldoening, (werk)plezier en zichtbaarheid op. Binnenkort ga ik mijn kennis uitbreiden met een opleiding tot loopbaan en talentcoach. De nadruk ligt op bevlogenheid! Het past bij wie ik ben. Doe jij waar jij blij van wordt? Beken kleur en laat je passie zien is niet voor niks mijn slogan.

5 vragen die je helpen bij het vinden van jouw passie

  1. Wat zorgt ervoor dat jij de tijd compleet vergeet? 

2. Wat zorgt ervoor dat je vergeet om te eten?

3. Waar gaat je hart sneller van kloppen?

4. Waar krijg je energie van?

5. Wat of wie inspireert jou?

Actie

Deel jouw verhaal over je lievelingskleur op mijn Fb pagina (https://www.facebook.com/Kleurbkennen.nl/) en vertel erbij wat deze kleur voor jou betekent. Uit alle reacties verloot ik een 45 min. kleurgesprek (evt. online), om helder te krijgen hoe jij jezelf ziet, hoe jouw omgeving jou ziet en welk thema er op dit moment speelt. Op 1 oktober 2020 doe ik de trekking, zodat je nog even de tijd hebt om te ‘spelen’ met jouw kleuren.

Beken Kleur en laat je Passie zien! 

Grietje Jongsma – Identiteitscoach

KleurBkennen.nl is een bedrijf dat zich inzet voor mensen en organisaties -welzijn en zorg- om hun identiteit te (her)ontdekken. Voor een juiste eerste indruk, krachtige communicatie en meer (werk)plezier maakt Grietje gebruik van Training, Personal coaching en Kleur/Stylingadvies. 

Speciaal aanbod voor alle lezers:

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het ontdekken van jouw passie en wil je tegelijk praktische handvatten over hoe je jouw grootste talent kan versterken en zichtbaar maken aan de buitenwereld?

Voor slechts € 97,00 krijg je een code voor een online Power rapport incl. 45 min. persoonlijke coaching. Dit rapport geeft inzicht in wie je bent, waar je goed in bent en hoe jij het liefste communiceert. Dit rapport met het bijbehorende coach gesprek gaat je enorm helpen om keuzes te maken die bij jou passen. Niet langer weten wat je niet wilt, maar wat je wél wilt! Als extra bonus geef ik de eerste 3 aanmeldingen 3 persoonlijke kleur en/of styling tips die ervoor zorgen dat jij meer zichtbaar wordt. Stuur mij nu een mail via https://kleurbkennen.nl/contact/.

Lees ook deze blogs


The meaning of life is to find your GIFT. The purpose of life is to give it away”

– Pablo Picasso-.

De kracht van kleur en communicatie