Skip to main content

Volg je hart, want dat klopt!

Zingeving versus Eenzaamheid

Wanneer we geen zingeving ervaren, voelen we ons vaker eenzaam en ongelukkig. Voel jij je wel eens eenzaam? Wat geeft jouw leven zin? Begin met het einde voor ogen! Hoe wil je herinnerd worden? Wat was belangrijk voor je en wat had je anders gedaan? Wat zijn je mooiste herinneringen? Veel vragen…

Uit de praktijk

In december kwam er een vrouw bij mij die benieuwd was naar wat haar nu zo bijzonder maakte. Ze wilde weten wat haar grootste talent was. Nadat ze een online test had ingevuld met 40 vragen kreeg ze haar rapport in handen. 

Grootste talent

Uit het persoonlijkheidsrapport (gebaseerd op o.a. de psychologie van kleur) bleek dat ze heel vaardig, natuurlijk, beschermend en praktisch is. ‘Realisatie en discipline’ zijn haar belangrijkste drijfveren. De kleur taupe hoort hierbij. In haar communicatiestijl houdt ze erg rekening met de ander. De uitdaging voor haar zat in de balanskleur van taupe: cyaan. Een balanskleur zorgt ervoor dat je niet ‘doorslaat’ in jouw grootste kracht. Cyaan staat juist voor ‘Creativiteit en Vernieuwing’.  De bijbehorende kwaliteiten zijn innovator, talentvol, spontaan en beweeglijk. Tijdens onze coaching sessie kwam ze erachter dat deze kwaliteiten enigszins ondergesneeuwd waren geraakt… 

Na afloop ontving ik een email… 

“Na het lezen van het hele rapport was ik erg verrast dat ik zo enorm veel herkende. Wat leuk en bijzonder! Wat ik er uithaalde is dat er ergens dus creativiteit in mij zit en dat ik dat meer mag gaan stimuleren. Sindsdien heb ik via mijn werk een action painting gedaan, wat erg leuk en ontspannend werkte. Ook heb ik afgelopen zaterdag via een vrouwendag van de kerk een workshop ‘handlettering’ gedaan op hout. Ik merk dat het rustgevend is en energie geeft. Een positieve ervaring dus. Ook heb ik mij voorgenomen om regelmatig iets buiten mijn comfortzone te proberen. Soms word je daartoe gedwongen, maar nu kijk ik er op een andere manier naar.  Een voorbeeld: ik  werd gevraagd om op 1 januari op een andere afdeling  te werken. Natuurlijk totaal niet leuk en zeker niet op nieuwjaarsdag, maar oké goed voor mij om buiten mijn comfortzone te gaan, had ik mij voorgenomen. Achteraf was het een hele leuke dienst en leerzaam . Zo probeer ik elke week wel iets te doen. Verder ben ik begin januari een keer gaan winkelen met mijn nieuwe kleuren. Ik ben goed geslaagd met een bruine broek en bijpassend vest en blouse van het kaartje”. 

Mijn Why

Ik werd heel erg blij van dit mailtje. Hier doe ik het voor. Mensen en organisaties helpen bij het (her)ontdekken van hun grootste kracht. Soms is er maar een klein duwtje nodig om weer meer energie te ervaren. Alles is al aanwezig! Je hoeft jouw ‘gift’ alleen maar uit te pakken.  

Jouw purpose

Wat is jouw doel in het leven? Je passie? Wat geeft jouw leven betekenis? Voor mij is God mijn bron van inspiratie. We zijn goed zoals we zijn. Onze identiteit hangt niet af van wat we doen, maar van wie we mogen zijn! Wat zijn jouw belangrijkste waarden? Ga jezelf niet vergelijken met de ander. Daar word je niet gelukkiger van. 

Maar hoe vind je nu jouw doel in het leven? Datgene wat jouw leven zin geeft? Dat zit hem niet in 1 groot ding, maar in heel veel dingen. Wat zijn jouw passies? Ga ze doen! 

5 vragen om jou te helpen je doel te vinden:

  1. Wat zorgt ervoor dat jij de tijd compleet vergeet? 
  2. Wat zorgt ervoor dat je vergeet om te eten?
  3. Waar gaat je hart sneller van kloppen?
  4. Waar krijg je energie van?
  5. Wat inspireert jou?

Neem de tijd voor bovenstaande vragen, maar maak keuzes!

Mijn naam is Grietje Jongsma en ik doe niets liever dan mensen en organisaties helpen bij het (her)vinden van hun identiteit! Neem contact met mij op en ik vertel je wat voor jouw bedrijf (team) de mogelijkheden zijn! Voor krachtiger communicatie, beter resultaat en meer onderlinge verbinding. 

Lees ook deze blogs


The meaning of life is to find your GIFT. The purpose of life is to give it away”

– Pablo Picasso-.

De kracht van kleur en communicatie