Skip to main content

Door welke kleur bril zie jij deze wereld?

Gratis verrassing

Als eerste hoop ik dat je gezond bent, wanneer je dit leest. Met deze nieuwsbrief wil ik je graag inspireren en verrassen! Lees onderaan de brief wat mijn verrassing is. Speciaal voor jou, omdat ik deze week jarig ben.

Roze bril

Hoe kijk jij nu naar de wereld? Door de coronacrisis lijkt alles nogal somber en zwart. Toch merk ik in gesprekken dat het heel verschillend is hoe mensen reageren op deze crisis. Je kijkt door een gekleurde bril naar jezelf en de wereld en die bril kan allerlei kleuren hebben. Door een roze bril kijken betekent dat je alles luchtig en optimistisch ziet. Roze komt van het woord roos. Iedereen kent waarschijnlijk wel het overbekende chanson van Edith Piaff, ‘la vie en rose’. Dat lied gaat over de liefde, de lente en roze wolkjes. Welke tint heeft jouw bril? Dat is persoonlijk, maar volgens psychologen hebben we – verrassend genoeg – een neiging richting roze bril. 

Impact

Wat voor impact heeft de coronacrisis op jou? Zie jij vooral roze? Of ben jij een zwartkijker? Het is ongelooflijk wat Covid-19 teweeg heeft gebracht. Het treft niet alleen onze maatschappij, ons werk en ons leven, maar zelfs het leven van iedereen op deze wereld!

Kansen

Deze crisis doet mij extra beseffen dat niets in ons leven zeker is (en eerder ook niet was!). We denken de touwtjes in handen te hebben en PATS, weg is alle controle (voor zover die er natuurlijk al was). Hoe kunnen we hier nu goed mee omgaan? Elke persoon is anders en reageert anders. Maar 1 ding is zeker, het leven gaat wel gewoon door! Twee vriendinnen van mij hebben in deze tijd een nieuwe baan gekregen. En de 3wacht op een antwoord. Er zijn nog steeds kansen! We moeten ze alleen wel grijpen. Van stil in een hoekje zitten wordt niemand beter.

Online programma

Inmiddels heb ik naast mijn extra taak als thuisjuf (niet mijn grootste talent, respect voor alle meesters en juffen!), mijn online programma live gezet. Ik help jou nu ook online bij het (her)ontdekken van je grootste kracht (en wat je potentieel is)! Doe meer van datgene waar jij in uitblinkt! Dat kost je de minste energie en levert de meeste voldoening op.

Uit de ‘nieuwe’ praktijk

Samen met ruim 70 collega’s in zowel België als Nederland zijn wij aan het begin van de corona crisis gestart met een campagne om mensen die het in deze tijd extra moeilijk hebben een hart onder de riem te steken. Elke week was een andere groep aan de beurt. De prijs die de mensen konden winnen was een hele persoonlijke! Ze kregen een gratis Powerboost* aangeboden (*Een persoonlijkheidstest inclusief coaching). Deze test meet en versterkt je grootste kracht en zorgt ervoor dat je weer meer gezien, gehoord en gewaardeerd wordt. Deze week is het de laatste week van de campagne, omdat we nu toch weer een beetje van het ‘slot’ af lijken te komen gelukkig! 

Powerboost

Om je een idee te geven wat een Powerboost nu precies is en of dit iets voor jou is, deel ik hierbij een ervaring van winnares Julia. Julia was genomineerd door haar zus. Ze is ZZP-er en had volop werk als kostuumontwerper. Haar creatieve werk is van de ene op de andere dag gestopt. Ze kon wel even wat extra energie en positiviteit gebruiken.

Hieronder haar verkorte reactie:

Ik was verrast door de uitlopende vragen van de test. Uit deze test haalde Grietje veel over mij naar boven. Het onbewuste -wat ik vaag wel wist- kwam daardoor echt aan het licht. De balanskleuren verduidelijken nog meer. Gaandeweg zag ik opeens waar mijn kleuren allemaal in terugkomen: mijn interieur, lievelingskleren, kunst en zelfs in geuren. 
Het is inspirerend om door kleur in kaart te krijgen waar je van nature goed in bent, maar misschien niet zo goed wist te duiden.. Ik ben er blij van geworden en omarm mijn kleuren!

HOERA, ik ben bijna jarig (21 mei) en trakteer

Heb jij na het lezen van bovenstaande ook zin om met jezelf aan de slag te gaan? En wil je mij persoonlijk spreken over jouw grootste kracht? Misschien sta je wel op een kruispunt, ben je je baan verloren of wil je iets heel anders… Ik geef je graag een duwtje in de goede richting met mijn speciale cadeau aan jou!

Hoe werkt het?

Geef je op via deze link voor 28 mei as. voor een GRATIS kleurgesprek van 30 minuten. Je gaat ontdekken welke kleur jouw bril heeft, wat jou motiveert en hoe jij naar de wereld kijkt. Voel je vrij om je vragen of issues voor te leggen, dan kunnen we samen sparren en geef ik je tips. 

Of neem contact met mij op voor meer informatie of laat een reactie achter. Dan hoor je zo snel mogelijk van mij.

Ik hoop je snel te zien (online of in het echt!).

Blijf gezond!

Met kleurrijke groet,

Grietje Jongsma
Trainer / Imago coach
Hattem

Lees ook deze blogs


The meaning of life is to find your GIFT. The purpose of life is to give it away”

– Pablo Picasso-.

De kracht van kleur en communicatie