Skip to main content

“Ik denk dus ik besta”.

Mijn verhaal

“Ik denk dus ik besta”. Ken je deze uitspraak? Hij is van de filosoof René Descartes en stamt uit de 17e eeuw.

Gevoel

Sinds ik weet dat ik naast mijn vele denken ook meer mag vertrouwen op mijn gevoel is er wel meer balans gekomen in mijn doen! Maar in de kern mag ik weten dat het gaat om ‘zijn’! Zijn wie je bent. En niet worden wie je bent. Je bent het al. Wat een rust…

Grietje

Mijn naam is Grietje Jongsma en mijn bedrijf heet Kleur Bkennen. Met mijn verhalen wil ik je inspireren om ook datgene te gaan doen waar jouw hart sneller van klopt. Beken kleur! Want dat maakt dat je het gevoel hebt dat je echt leeft! En daarnaast geeft het je een gevoel van zingeving. Jij doet er toe! Of je nu betaald of onbetaald werk doet.

Mijn hart klopt…

Mijn hart klopt sneller voor mensen! Ik help mensen (individuen en teams) ontdekken waar ze goed in zijn, juist omdat het voor mij zo’n grote worsteling is geweest en ik niet wist waarin ik nu echt uitblonk. Hier komt mijn eigen verhaal.

Mijn droom

Mijn droom: iets doen wat er toe doet, waarin ik mijzelf kon zijn in relatie tot anderen, waarbij ik mensen in beweging mag brengen en inspireren! Voordat het zover was en ik in 2015 echt mijn hart ben gaan volgen heb ik heel wat persoonlijke stappen moeten zetten.

Werkplezier

In 2005 was ik werkzaam bij een groot Amerikaans bedrijf te Zwolle. Maar al vrij snel nam mijn werkplezier drastisch af en dat lag niet aan mijn collega’s. Via een training over drijfveren met mijn hele afdeling kwam ik erachter dat mijn drijfveren (in kleur) totaal verschillend waren aan die van mijn collega’s! Zij hadden veel meer blauw in hun profiel (o.a. structuur) en ik bleek veel meer oranje (out of the box) te zijn. Mijn grootste allergie was zelfs blauw! Wat een eyeopener. Daarom vond ik mijn werk dus niet zo leuk. Er was weinig ruimte voor eigen initiatief! Het heeft een diepe indruk op mij gemaakt en echt gevolgen gehad voor mijn toekomst.

Worden wie je bent

In 2008 heb ik ontslag genomen! Voor mij is het heel belangrijk om werk te doen wat bij mij past en wat ook voldoening geeft. Mensen en psychologie hebben altijd al mijn interesse gehad. Maar wat was nu mijn ideale baan? Ik kwam er achter dat deze vraag niet juist was. Om te weten wat je wilt worden, mag je eerst worden wie je bent!

Zoektocht zonder eind?

Een aantal jaren heb ik mijn eigen bemiddelingsbureau mogen runnen. De vrijheid en het out of the box denken, maar toch samen met mensen was wat mij aantrok. En toch paste ook deze wereld niet helemaal bij mij. Zucht… Gelukkig kwam er een einde aan mijn zoektocht in de vorm van KLEUR! Ik kwam een opleiding tegen die kleur gebruikte als middel om je binnenkant (karakter) te verbinden met je buitenkant (uiterlijk). Het heeft mij zo enorm geholpen om helder te krijgen wie ik ben en waar ik in uitblink dat ik nu niets liever doe dan anderen hier ook verder mee te helpen.

De zonnige adviseur

Via deze opleiding en een intuïtieve persoonlijkheidstest kwam ik er achter waar mijn sterke punten liggen! De uitslag kwam in de vorm van 4 kleuren; mijn ‘blauwdruk‘ met een bijbehorend 30 pagina’s tellend rapport! Mijn POWER kleur is crème; de zonnige adviseur. De drijfveer van crème is identiteit en duidelijkheid! Kennis opdoen, dat is iets waar ik blij van wordt. Ik wil de dingen snappen en praktisch maken. Orde scheppen in de chaos. Bij mezelf, maar ook bij anderen. Ik herkende mij er zo in! Maar wanneer is kennis opdoen goed genoeg? Wanneer ga je er echt anderen mee verder helpen?

Sleutel tot succes

De sleutel tot mijn succes lag in de balanskleur van crème; paars! De geloofwaardige autoriteit. De afgelopen jaren ben ik van weten veel meer naar voelen gegaan. Vertrouwen op je gevoel is iets wat mij nu veel meer zekerheid geeft dan voorheen.

Nuchter

Ik ben een nuchtere Friezin en vrij cognitief ingesteld. Maar juist in combinatie met mijn soms gevoelige kant, maakt dit mij als persoon heel sterk. Ik ben gestopt met het vergelijken van mijzelf met anderen. Alleen door in beweging te komen kwam ik erachter wat echt bij mij past en mocht ik groeien als persoon.  

Wat betekent dit voor jou?

Ik wil je uitdagen om ook in beweging te komen en de kracht van kleine stapjes niet te onderschatten! Ga op zoek naar wat jou drijft, wat je belangrijk vindt en hoe jij het liefste de dingen doet! Het levert je zoveel meer plezier, energie en resultaat op. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je directe omgeving. Ik spreek uit ervaring en help je graag verder met mijn kennis en enthousiasme.

KIES

Maak vandaag de keuze en kies (eindelijk?) voor jezelf. Ontdek waar jij in uitblinkt! Wat gaat jou moeiteloos af? Soms zien we het niet, omdat het zo voor de hand ligt. Wanneer je weet wie je bent en waar je warm voor loopt kun je veel gemakkelijker keuzes maken. Je ‘versnelt’, krijgt meer energie en houdt meer tijd over. Stop met vergelijken en omarm wie je bent.

OK

Ik ben ok. En jij ook. Met al je kennis, gevoel en doen!

Lees ook deze blogs


The meaning of life is to find your GIFT. The purpose of life is to give it away”

– Pablo Picasso-.

De kracht van kleur en communicatie