Skip to main content

“Verschillende schoenen”

Een super relaxed bezoek!

Begin december was ik op bezoek bij Gertjan, de mondhygiënist van mijn zoon. Een man met een open en vriendelijke uitstraling. Halverwege de behandeling kwam ik binnen vanwege een klein probleempje met mijn parkeer app! 

Relaxed

Bij binnenkomst zag ik tot mijn grote verbazing dat mijn zoon erg relaxed in de stoel lag. Dit vond ik opvallend, omdat hij normaal gesproken helemaal niet zo ontspannen is als het om dit soort bezoekjes gaat. Ooit hebben 4 verpleegkundigen hem in bedwang moeten houden, omdat hij geen bloedprik wilde. Hij was toen 8. Inmiddels is hij 11 jaar oud, maar 1 ding is nog steeds hetzelfde gebleven. Hij wil weten wat ‘ze’ gaan doen. Wanneer iemand zomaar ineens iets gaat doen en het moet ook nog snel gebeuren, dan heb je aan hem niet de juiste persoon. 

Meer plezier

Even terug naar Gertjan. We kregen een gesprek over Olaf, mijn zoon en over de angst die kinderen soms kunnen hebben voor het onbekende. Hij zei dat hij in zijn werk extra veel aandacht geeft aan kinderen, zodat ze zich lekker op hun gemak voelen en hij zijn werk met meer plezier kan doen. En hoe deed hij dat? Hij draagt al jaren 2 verschillend gekleurde schoenen. Een blauwe en een rode. Het breekt altijd het ijs. Kinderen (en ook volwassenen) vinden het meestal erg grappig en voelen zich meteen op hun gemak. Het zorgt ervoor dat hij zijn werk, soms zelfs binnen de tijd, af heeft en dat kinderen met een blij gevoel weer naar huis gaan. Hoe simpel kan het zijn? De impact die je kan maken met kleur! 

Meer impact

Heb jij een idee hoe jij meer impact kan maken? Misschien niet door 2 verschillende schoenen te gaan dragen, maar door iets anders te doen wat bij jou past? Vrolijke Happy socks, een opvallend detail in je outfit, een specifieke kleur die jou typeert of … Waarmee onderscheid jij je en beken je kleur? Mensen die zichzelf zijn, zijn de meest aantrekkelijke mensen die er zijn! 

Wil jij weten wat jou zo bijzonder maakt? Wat jouw grootste talent is? Neem dan nu vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie of een gratis intake gesprek.

Lees ook deze blogs


The meaning of life is to find your GIFT. The purpose of life is to give it away”

– Pablo Picasso-.

De kracht van kleur en communicatie